KREATÍVOLDAL BLOG

Melyik tárhelyszolgáltatót válaszd?

Minden héten előjön a kérdés, amikor weboldalakról beszélgetek valakivel: melyik tárhelyszolgáltató a legjobb? Ha azért olvasod most ezeket a sorokat, mert meg akarod kapni az univerzum legnagyobb kérdésére a választ, el kell szomorítsalak: nincs egzakt válasz a kérdésre. Ez kicsit olyan, mint a Nike meg az Adidas… ki erre, ki arra esküszik, valaki egyikre sem. A tárhelyszolgáltató kiválasztása rengeteg szempont szerint történhet,és minden esetben szem előtt kell tartani a saját igényeidet.

Szeretném hangsúlyozni, hogy az ebben a cikkben megemlített információk személyes, és ügyféltapasztalatokon alapszanak! Így hát a mérlegelés szubjektív, mindenképp a saját igényeidet nézd meg, és az alapján dönts!

Mi az a tárhelyszolgálatás, vagy mire kell?

Röviden, ha weboldalt szeretnél: kell egy tárhelyszolgáltató, akinek a szerverén elhelyezzük a weboldalad. A tárhelyszolgáltató biztosítja neked a szervert, a technikai hátteret, és az ügyfélszolgálatot, hogy a webes jelenléted rendben tudjon működni. Általában egy helyen van a domain és a tárhely is, tehát ha veszel tárhelyszolgáltatást, ugyan ott tudsz domaint is vásárolni.

Valójában az történik, hogy valahol van egy fizikailag elhelyezett szerver, és mi azon bérelünk magunknak, vagyis a weboldalunknak egy helyet. A szerverszolgáltatások között is megkülönböztetünk sokfélét, de ebben a cikkben most ilyen mélységekben nem merülünk el.

Mi alapján választhatsz?

Egy biztos: semmiképp sem az ár alapján! A megfelelő tárhelyszolgáltató kiválasztása meghatározó szerepet játszik a weboldalad sebességében, megbízhatóságában és általában a felhasználói élményben. Az olcsó szolgáltatás jellemzően minőségben is meglátszódik, de visszafele is igaz ugyan ez: attól, hogy valami méregdrága, nem biztos hogy gyors.

Az első és legfontosabb, hogy tudd mit szeretnél, azaz: milyen oldalad lesz?

 • sima bemutatkozó oldal 6-10 aloldallal minimális forgalommal
 • szolgáltatást nyújtó oldal, esetleg kurzusokat értékesítő ami oktatási felülettel társul
 • webáruház pár 100 termékkel
 • webáruház több 1000 termékkel

Nem mindegy! Maradva a fenti Nike és Adidas összehasonlításnál, amikor cipőt veszünk magunknak, akkor is használhat alapján választunk. Nyilván nem fogunk megvenni egy 70.000Ft-os futócipőt, ha sosem futunk, és csak utcai használatra kell.

Fontos szempont az ár mellett a szerver teljesítménye, az ügyfélszolgálat segítőkészsége, és a felület használhatósága. Ha magad fogsz mindent csinálni jó ha felhasználóbarát a felület, és profi ügyfélszolgálat áll melletted. Ezt viszonylag könnyű kideríteni, egy telefonhívás vagy e-mail az adott szolgáltatónak már jó előszűrő lehet. Ismerek olyan tárhelyszolgáltatót aki 4-5 napos válaszidővel dolgozik, ez máris kizáró ok lehet. Gondolj bele ha megáll az oldalad, és nem elérhető, 4-5 nap alatt mennyi pénztől esel el?

E mellett az is előfordulhat, hogy lekezelő, esetleg “kocka nyelven” kommunikáló ügyfélszolgálattal rendelkezik az adott cég, ami azért bosszantó, mert sosem fogod megérteni ha valami gond van, és nem is fogja neked senki elmagyarázni (főleg nem az ügyfélszolgálat).

Tehát a legfontosabbak amikre érdemes figyelni:

 • teljesítmény, sebesség (szerver)
 • rendelkezésre állás (ügyfélszolgálat válaszideje, szerverek terheltsége)
 • ügyfélszolgálat kommunikációja
 • ár-érték arány

Kit ajánlok, és miért?

A fentiek alapján érezheted, hogy nem könnyű a dolgod, ráadásul ez nem olyan mint egy telekommunikációs szolgáltatás amibő van itthon 4-5 cég…a tárhelyszolgáltatók piaca hatalmas, és emiatt nagyon vegyes a kínálat. Én az elmúlt években több szolgáltatóval is dolgoztam, volt akivel csak ideiglenesen, volt akivel hosszútávon. Vegyesek a tapasztalataim, és épp ezért egyetlen szolgáltatóra szűkítettem le az együttműködéseimet, mivel itt találtam meg mindent amire szükség van:

 • Ügyfélbarát ügyfélszolgálat chaten és e-mailen
 • Profi szolgáltatások (ingyenes költöztetés, beállítások elvégzése, ingyenes profi bővítmények a weboldalhoz)
 • Díjmentes domain regisztráció új tárhelyvásárlás esetén
 • LiteSpeed szerverek – hihetelen gyorsaságot biztosítanak a weboldaladnak
 • A szerverek üzembiztonsága közel 100%, azaz szó szerint sosem állnak le az oldalak (99,992% a működési arány)
 • Garanciát vállalnak a weboldal gyorsaságára
 • Ingyenes 14 napos próbalehetőség, ha ki akarod próbálni a szolgáltatást

…és még lehetne sorolni. A fenti szolgáltatást a Sybell nyújtja, és az elmúlt időszakban a hozzájuk delegált ügyfelek 100%-a elégedettséget mutat, így bátran merem őket ajánlani.

Kevés olyan szolgáltató van, akivel chaten is lehet kommunikálni, és valljuk be, a mindennapi munka során ez nagyon hatékonnyá tudja tenni az ügyintését. Itt még nem kaptam soha lekezelő választ, vagy kioktató e-mailt, mindig emberséges, barátságos, és segítőkész volt mindenki akivel kapcsolatba léptem a cégnél. Ráadásul, olyan tudástárral rendelkezik a cég, hogy laikus felhasználóként is mindent meg tudsz csinálni: teljesen egyedül.

Ez a fajta szabadság mindent megér, és véleményem szerint emiatt a Sybell csomagjait mindenképp nézd meg!

10% kedvezményt tudok neked adni!

A Sybellel való szoros együttműködésünknek köszönhetően az én ügyfélkörömnek 10% kedvezményt biztosítanak a tárhelyszolgáltatások árából. Mit jelent ez? Ha egy sima bemutatkozó oldalad, vagy 1-200 termékes webáruházad van, akkor a Sybellnél egy 6gb-os tárhelycsomaggal el is tudsz indulni, ami jelen cikk írásakor bruttó 31.229Ft. Amennyiben használod a KREATÍV10 kuponkódot, akkor a tárhely árából spórolsz 1 éven át 10%-ot! Jól hangzik nem?

Segítek beállítani / költöztetni – ingyen!

Amennyiben szeretnél tárhelyet és domaint vásárolni, esetleg át szeretnéd költöztetni az oldaladat a Sybellhez de nem tudod hogyan is kezdj bele jó hírem van: díjmentesen segítek neked a vásárlási folyamatokban, illetve a tárhely költöztetésben!

Keress bizalommal, és teljesen díjmentesen segítek a beállításban amennyiben a Sybellnél vásárolnád meg te is a tárhelyed. Írj nekem e-mailt a hajdu.lajos@kreativoldal.hu címre, vagy keress a weboldalon található kapcsolati oldalon keresztül. Örömmel állok rendelkezésedre, hogy a lehető legjobb kezekbe kerüljön a weboldalad, és szupergyors legyen ami talán a legfontosabb a kimagasló ügyfélélmény érdekében!

További bejegyzések